Buscar este blog

lunes, 17 de mayo de 2010

XÀBIA S'ADHEREIX A RETO2030

Milers de ciutadans estan votant en www.reto2030.eu i estan triant quin repte creuen que ens canviarà la vida abans del 2030. A què es deu aquesta mobilització? Fins al 26 de maig, tots els ciutadans europeus podem donar el nostre suport i votar pels 14 reptes proposats en www.reto2030.eu. D'aquesta manera, la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia i el Ministeri de Ciència i Innovació han llançat aquesta singular iniciativa europea: que els ciutadans europeus puguen fer arribar als seus ministres de Ciència i Innovació quins reptes han d'afrontar d'aquí al 2030.
A aquest projecte s'ha adherit l'Ajuntament de Xàbia de la mà de l'alcalde, Eduardo Monfort, i la regidora de Participació Ciudadana, Josepa Chorro. En aquest sentit, el primer edil ha assenyalat que "en un context com l'actual, apostar per la ciència, la innovació, la creativitat i l'esperit emprenedor és apostar per una nova economia basada en el coneixement".
Imaginant junts el futur
L'Agenda Ciutadana de Ciència i Innovació proposa 14 propostes avalades per uns altres 14 experts de la talla de Ferran Adrià, Norman Foster o Jane Goodall. Els ciutadans hem de valorar-les i votar per aquelles que creiem que són prioritàries. Com? Doncs visitant la pàgina web www.reto2030.eu i visualitzant els vídeos que presenten cadascun dels reptes.
Una vegada transcorregut el termini de votació (fins al 26 de maig), el desafiament més valorat així com la resta de resultats de la participació ciutadana es traslladaran als màxims responsables polítics de Ciència i Innovació. Aquests tindran a les seves mans l'oportunitat d'incloure'ls a les agendes dels seus ministeris i unir esforços perquè deixen de ser un somni abans del 2030.
L'alcalde i la regidora han animat tots els veïns a participar en aquest procés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario